Dinosauriernas tid svt

Dinosauriernas planet – SVT Play

Dinosauriernas planet | SVT Play

Precis när du trodde att du visste allt om Dinosaurier kommer här en serie med nya spännande fakta. Programledaren Jem Stansfield berättar om dinosaurier …

Precis när du trodde att du visste allt om Dinosaurier kommer här en serie med nya spännande fakta. Programledaren Jem Stansfield berättar om dinosaurier och visar genom experiment hur starka, stora etc de verkligen var.

Dinosauriernas tid SVT, SVT2 2001-12-28 19:30-20:00

Dinosauriernas tid SVT, SVT2 2001-12-28 19:30-20:00 | Svensk mediedatabas (SMDB)

(Walking with dinosaurs) De utdöda jättelika djuren har alltid fångat den mänskliga fantasin ända sedan man först hittade “drakarnas ben”.

Svensk mediedatabas (SMDB) – Dinosauriernas tid SVT, SVT2 2001-12-28 19:30-20:00

Streama Dinosauriernas planet – SVT Play – Webb-TV.nu

Dinosauriernas planet – SVT Play

I Dinosauriernas planet får vi följa med på en resa ett par hundra miljoner år bakåt i tiden. Med ny animationsteknik återskapar BBC dinosauriernas guldålder …

Om evolution: Dinosaurier, tid och fossil – UR Play

Om evolution: Dinosaurier, tid och fossil | UR Play

Hur var jorden innan människornas tid? Vilka djur och växter fanns då? Vi lär oss om jordens historia och hur djur och växter förändrats med tiden.

Dinosauriernas planet – Streama online – TV.nu

Dinosauriernas planet – Streama online | TV.nu

Med ny animationsteknik återskapar BBC dinosauriernas guldålder och de senaste fynden.

Fästingplågan fanns även under dinosauriernas tid

Fästingplågan fanns även under dinosauriernas tid | SVT Nyheter

12 dec. 2017 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Nu har forskare hittat bevis för att fästingar sög blod från befjädrade dinosaurier. Parasiten som de har funnit satt inkapslad i en bit bärnsten och uppskattas vara 100 miljoner år gammal.

Fyra meter stort fossil från dinosauriernas tid har hittats

Fyra meter stort fossil från dinosauriernas tid har hittats: ”Otroligt viktigt” | SVT Nyheter

13 maj 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

En historisk och betydelsefull upptäckt har gjorts av forskare i Sydamerika.– Det är den första kompletta och utgrävda ichthyosaurien som har hittats i Chile, berättar forskaren Judith Pardo.

Dinosauriernas död gav plats för däggdjuren – SVT Nyheter

Dinosauriernas död gav plats för däggdjuren | SVT Nyheter

15 feb. 2013 — För ungefär 66 miljoner år sedan uppstod det däggdjur som är gemensam förfader till såväl möss som människor, apor, kattdjur och elefanter.

För ungefär 66 miljoner år sedan uppstod det däggdjur som är gemensam förfader till såväl möss som människor, apor, kattdjur och elefanter.

Unika dinosauriefynd ska studeras i Uppsala – SVT Nyheter

Unika dinosauriefynd ska studeras i Uppsala | SVT Nyheter

20 okt. 2022 — Under sju års tid har forskare från Uppsala universitet arbetat med … lång köttätande dinosaurie som inte hittats i Sverige tidigare.

De fossiler och ben som forskare grävt fram i Skåne har nu anlänt till Evolutionsmuseet i Uppsala. Fynd från den specifika perioden är mycket ovanliga, och forskarna hoppas att fossilerna ska lära dem hur tidens ekosystem såg ut.– Det här visar att dinosaurierna vid den här tiden var större än man tidigare trodde, säger Johan Dalsätt, museipedagog på Evolutionsmuseet i Uppsala.

Keywords: dinosauriernas tid svt